Disney Cancer Center Lobby

Disney Cancer Center Lobby

Located within the main lobby of The Roy and Patricia Disney Family Cancer Center in Burbank, CA, this glass water wall composed of nine panels of clear glass stands approximately 6 ft. wide by 23 ft. tall. The panels form a curved glass wall that follows the curvature of the lobby. Each glass panel is attached to the stainless steel frame using polished stainless steel spider brackets. The structural stainless steel frame also carries water to the header located in the pocket above the ceiling. This water feature’s pump equipment is located in a pump room with sophisticated filtration and UV water treatment system.

Type

Two-story water wall for a hospital lobby

Materials

low-iron glass, stainless steel frame, basalt pool

Location

Burbank, CA

Architect

SWA Architects

Download Project Sheet